For at bage godt brød og gode pizza’er, er det alfa omega,
at du har en god bagesten. Jeg er af den type, der vil have det bedste når jeg
er på jagt efter nyt køkkenudstyr.
Jeg gik derfor i gang med at undersøge, hvad der bedst kunne bruges som bagesten. Det viser sig, at de bagesten, som der bliver solgt flest af er lavet af er noget af det dårligste materiale til at lede varme. Mange er lavet af keramisk materiale, granit eller marmor, som holder dårligt på varmen.
Jeg gik derfor i gang med at undersøge, hvad der bedst kunne bruges som bagesten. Det viser sig, at de bagesten, som der bliver solgt flest af er lavet af er noget af det dårligste materiale til at lede varme. Mange er lavet af keramisk materiale, granit eller marmor, som holder dårligt på varmen.
Derfor ledte jeg efter en producent/forhandler, der laver
pizzasten lavet i jern. Det findes! – Nemlig bagesten.dk
Bagesten.dk sælger 2 produkter: bagesten og spade.
Umiddelbart virker det meget underspillet på hjemmesiden, og ikke særlig
professionelt sat op. På det tidspunkt jeg købte produktet, var der ikke nogle
anmeldelser af siden, så jeg var lidt nervøs for hvad det var jeg købt.
Jeg kontaktede bagesten.dk fordi jeg gerne ville afhente
produktet, da jeg skulle til Fyn, og kunne sagtens smutte forbi Rynkeby. Det
var intet problem, og han ville endda køre ud til motorvejen for at aflevere
produktet. Man skal dog betale på hjemmesiden inden man kan afhente, hvilket jo
er i orden.
Jeg købte bagesten + spade, da de anbefaler den i stedet for
en alm. træ spade.
Efter at have haft stenen i lidt over et år, må jeg sige at
det er et fremragende godt produkt. Den gør lige præcis hvad den skal, nemlig
at holde på varmen! Pga. den høje varme, hæver brødet og pizzaerne
fantastisk flot, og det giver en fantastisk sprød skorpe.
Den medfølgende spade fungerer perfekt sammen med stenen.
Jeg var ret nervøs for, hvordan den ville fungere, fordi den ser anderledes
ud, men køber du stenen så køb også spaden.
Eneste minus ved stenen er, at du skal bruge bagepapir. Det
skal man fordi støbejern ikke er godkendt til at tilberede mad på. Det er et
minus, men alle plusserne vejer op for det!
Jeg overvejer stærkt at købe en sten mere. Af den grund, at når du åbner ovnen for at smide pizza nr. 3 ind (hvis du har gæster), så bliver ovn rummet koldere end stenen. Det kan give en lidt mere brændt bund end toppen. Hvis man ligger en sten over, så skaber man et lille rum, hvor det er samme temperatur på top og bund.
Du kan købe begge dele på deres hjemmeside www.bagesten.dk for
439,- hvilket er en enormt fair pris! Jeg vil anbefale alle, der elsker at bage
og lave pizza at købe dette produkt. Jeg har ikke siden købt en pizza som take
away.
Derfor giver jeg 6 ud af 6 €€€€€€
Det ser rigtig lækkert ud. Hvordan er grebet på pizzaspade. tænker i ift. manglende skaft? Jeg har altid haft en pizza spade med skaft og da mit seneste gik i stykker er jeg på udkig efter en ny pizza spade. Jeg har indtil videre kigget på en fra Morsø (www.morso.dk/produkt/morso-pizzaspade), men efter jeg så dit indlæg, kom jeg til at tænke at det kunne være jeg skulle prøve noget nyt?
SvarSlet