Der findes ikke noget mere tilfredsstillende end at bage sit
eget brød.
Der findes dog heller ikke noget værre, end at få en tør kompakt hjemmebagt bolle. Dette kan du altid undgå, hvis du følger disse 6 regler, som jeg har beskrevet herunder. Du kan variere dit brød i uendeligheder. Der findes så mange forskellige slags mel derude, og de har alle sammen en unik smag: Ølandshvedemel, grahamsmel, durum, spelt, emmer osv. Prøv dig frem, og find din egen unikke kombination.
Der findes dog heller ikke noget værre, end at få en tør kompakt hjemmebagt bolle. Dette kan du altid undgå, hvis du følger disse 6 regler, som jeg har beskrevet herunder. Du kan variere dit brød i uendeligheder. Der findes så mange forskellige slags mel derude, og de har alle sammen en unik smag: Ølandshvedemel, grahamsmel, durum, spelt, emmer osv. Prøv dig frem, og find din egen unikke kombination.
1: Der skal fuldkorn i brødet. Brug altid en form for fuldkornsmel
sammen med dit almindelige hvede mel! Alle de gode mineraler er sorteret fra i
det fine hvedemel, og derfor skal du også bruge fuldkornsmel. Hvor meget du
putter i, er helt op til dig selv. Nogle fuldkornsvarianter – Grahamsmel,
rugmel, fuldkornsspeltmel, fuldkornsdurummel,

3: Ælt din dej i lang tid! Ælter du på maskine må den gerne
æltes i helt op til 15 minutter, alt efter hvilken hastighed du bruger. Lav
altid glutentesten, så du kan se om din dej er æltet nok.

5: Brug salt! Salt fremhæver smagen i dit brød. Du skal
bruge ca. 25 gram salt pr. 1000 gram mel.
6: Varm ovn! Brug en stenplade og varm ovnen op til 250-300
grader, alt efter hvad din ovn kan klare.
Nu har du grundidéen til, hvad der skal til for at lave et godt brød. Jeg vil senere vise hvordan man laver boller af den våde dej, og hvordan du laver gluten testen.
Nu har du grundidéen til, hvad der skal til for at lave et godt brød. Jeg vil senere vise hvordan man laver boller af den våde dej, og hvordan du laver gluten testen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar