En god pizza dej er alfa omega, for at man får en god pizza.
Denne opskrift er enkel, og kræver bare at man sætter den over i god tid. Det tager ikke mere end 10-15 min at lave, og man skal bare justere mængden af gær, alt efter hvor lang tid den skal hæve.
Denne opskrift bruger jeg til 4 pizzaer.
625g Tipo 00 mel (andre protein rige mel kan også gå an) –
Man kan også skifte noget af melet ud med durum mel.
4 ½ dl vand
½ dl olie
2 tsk salt.
3 gram gær (10 timers hævning)
6 gram gær (4 timers hævning)
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie og mel. Dejen skal være
meget våd, og melet kan opføre sig forskelligt. Derfor kan man tilsætte lidt
ekstra vand, hvis ikke dejen er våd nok. Hellere for våd end for tør.
Giv den en ordentlig omgang i røremaskinen. Gerne 10
minutters tid, så den bliver rigtig smidig, og kan tåle at blive trukket i, når
den skal formes til pizza.
Dæk skålen til og lad dejen hæve i de ønskede timer.
2 timer inden dejen laves til pizza, skal de formes til
kugler, og lad dem efterhæve.
Denne opskrift er meget inspireret af Kvalimad.dk
Silkeborgs absolut bedste pizza , utrolig lækker bund, ikke smagt bedre i hele Europa.
SvarSletDet siger ikke så lidt.
Annylea og Yngvi