onsdag den 22. maj 2013

Jordbærsaft

Dengang jeg var barn...

Ja - sådan har jeg det faktisk med jordbærsaft! Jeg havde/har en god kammerat, hvis mor, ALTID serverede pandekager, vafler eller æbleskiver når jeg besøgte ham efter skole. Der kom vi hjem med græs på knæene - fra fodbold i frikvarterene - og var sultne!
"Hvad har det med jordbærsaft at gøre??" - spørger du så...
Vi fik altid jordbærsaft til :-)

Jeg har ikke den store kærlighed til "jordbær med mælk", så jeg vil meget hellere have det på saft!

Det er ret nemt at lave, og det smager bare fantastisk!

Du skal bruge:
1 kg jordbær
6 dl vand
6-800 g sukker - alt efter hvor sød den skal være (jeg foretrækker 600g)
lidt atamon.


Når jordbærrene er rengjorte, puttes de i en gryde med sukker og vand.
Her koges de under låg i ca 20 min.
Det hele skal igennem en si med et klæde, og lad det dryppe der i nogle timer.
Du må IKKE tvinge saften igennem, da det vil give en uren saft.

Bagefter hældes det på flasker.
Flaskerne skal være rengjorte med kogt vand og atamon.

Nem og dejlig saft, som kan nydes året rundt :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar